Wethouder Rik van der Linden doet mee aan 100-100-100

12 februari 2016
Wethouder Rik van der Linden doet mee aan 100-100-100

DORDRECHT - Wethouder Rik van der Linden (Duurzaamheid) gaat samen met zijn gezin de uitdaging aan om 100 dagen lang 100% van het huishoudelijk afval te scheiden. Met zijn deelname wil hij de stad laten zien hoe we nog meer grondstoffen uit ons afval kunnen halen.

"Ik doe graag mee met deze uitdaging", aldus de wethouder. "In een huishouden met thuiswonende kinderen is nu eenmaal veel afval. Ik ben heel benieuwd hoe wij onze afvalscheiding verder kunnen verbeteren. Niet alleen de deelnemers van dit project kunnen hiervan leren, het levert ook heel goede informatie op voor betere afvalscheiding in heel Dordrecht."

100 100 100
100-100-100 is een project van HVC en de gemeente waarin 100 mensen, 100 dagen, 100% van hun afval scheiden. Het project loopt van 1 april tot 9 juli 2016.Het grootste deel van de materialen in huishoudelijk afval kunnen hergebruikt of gerecycled worden. Materialen zoals plastic, papier en gft zijn bruikbaar als grondstoffen voor nieuwe producten. Maar dat kan alleen als afval thuis goed wordt gescheiden. Ook onze hoeveelheid afval is flink terug te dringen. Bijvoorbeeld door bewust boodschappen te doen. In 100-100-100 ervaren de deelnemers hóe dat kan.

Online platform
Dordrecht doet met 29 andere gemeenten mee met 100-100-100.  In elke gemeente ervaren 100 mensen hoe makkelijk afval scheiden is, en hoe ze afval kunnen voorkomen. Op het online platform staan dagelijks nieuwe tips, filmpjes en eenvoudige opdrachten. Deelnemers kunnen er hun resultaten delen en elkaar tips geven.

Webshop
Wie meedoet, spaart bovendien punten voor de 100-100-100 webshop met artikelen die helpen om beter afval te scheiden of afval te voorkomen. Bijvoorbeeld afvalbakken met gescheiden compartimenten of boodschappentassen van gerecycled materiaal.

Aanmelden kan vóór 15 maart op www.100-100-100.nu.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.