Rik van der Linden:'Dordrecht is een zorgzame stad en dat moet zo blijven'

17 maart 2018
Rik van der Linden:'Dordrecht is een zorgzame stad en dat moet zo blijven'

DORDRECHT - De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgende week woensdag loopt ten einde. Via de sociale media en in de debatten in de stad zijn veel onderwerpen aan de orde geweest. En over de meeste thema’s zijn de partijen het ongeveer eens: we willen meer huizen bouwen, werken aan bereikbaarheid, de samenwerking in de regio verbeteren.

Wethouder Rik van der Linden (CU/SGP) ziet nog te weinig aandacht voor de zorg in Dordrecht:
"Eén onderwerp dat wat ons betreft meer aandacht verdient is de zorg. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor veel zorg: WMO, participatie, jeugdzorg, passend onderwijs. Dat is goed. Want lokaal kun je het verschil maken en sta je dichtbij de inwoners. De Sociale Wijkteams in onze stad doen fantastisch werk en worden goed gevonden.

Tegelijkertijd geldt dat we als gemeente worden geconfronteerd met een aantal knelpunten. Veel inwoners zijn tevreden, maar er zijn ook wachtlijsten en er is bureaucratie. En we helpen meer mensen dan voorheen, maar dat moet met minder geld van het rijk. De werkdruk is hoog. Dat is frustrerend.

Sommige knelpunten kunnen we zelf oplossen; bijvoorbeeld als het gaat om de interne samenwerking en de snelheid van sommige procedures. Maar we zijn ook afhankelijk van het rijk, vooral als het gaat om de financiën. 

Daarnaast denken we dat het goed is om meer in te zetten op positieve gezondheid. Wij willen dat er meer aandacht komt voor preventie. Vaak kun je hiermee de vraag naar zwaardere zorg voorkomen; bijvoorbeeld door aandacht te geven aan armoede, schulden, leefstijl. Ook willen we een Dordtse aanpak kindermishandeling en meer aandacht voor (v)echtscheidingen.
De ontwikkeling van Dordrecht is niet alleen gebaat bij meer huizen en een betere bereikbaarheid, maar ook bij goede, passende zorg voor alle inwoners. Dordrecht is een zorgzame stad, en dat moet zo blijven, ook na 21 maart", aldus Rik van der Linden.

(bericht op basis bericht CU/SGP)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.