Ben Corino ontving Hans Janssen in Studio de Witt

18 maart 2018 door Hennie van der Zouw
Ben Corino ontving Hans Janssen in Studio de Witt

DORDRECHT - Zaterdag 17 maart ontving Ben Corino bij Studio De witt Hans Janssen directeur van de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid. Vanaf  mei 2014 werd Hans Janssen benoemd tot algemeen manager van de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid.

Hans Janssen (56) begon zijn loopbaan in de gezondheidszorg. Als verpleegkundige werkte hij onder andere op de ambulance bij de Ambulancedienst GG&GD Amsterdam en bij het RIAGG. Ook was hij AIDS consulent bij het AMC en werkte hij bij het methadon- en prostitutieproject van de gemeente Amsterdam. Na zijn studies Politieke Wetenschappen en Internationaal Publiek Recht deed hij een postdoctorale studie Journalistiek. Hij werkte bijna 20 jaar bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en hield zich in verschillende managementfuncties op het ministerie en in diplomatieke dienst vaak bezig met gezondheidszorggerelateerde zaken. Hij maakte een korte overstap naar de scheepsbouw, maar merkte dat zijn hart meer bij de publieke zaak in het algemeen en bij de gezondheidszorg in het bijzonder ligt.

De Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid is een van de 25 Regionale Ambulance-voorzieningen (RAV’s) in Nederland en bestaat uit een ambulancedienst en een meldkamer ambulancezorg. Bij de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid werken circa 145 medewerkers, verspreid over zes ambulanceposten. Zij behandelen jaarlijks zo’n 34.000 hulpvragen. De meldingen komen binnen op de Meldkamer Ambulancezorg - onderdeel van de Gemeenschappelijke Meldcentrale (GMC) in Dordrecht.
Met Hans Janssen praat Ben Corino over zijn carriere, zijn functie en over de ambulance dienst. Maar ook over zijn playlist die hij voor dit programma aanleverde.

Foto: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.