Oud-Minister Wim Deetman voorzitter Commissie Toekomst Drechtsteden

23 maart 2018 door Hennie van der Zouw
Oud-Minister Wim Deetman voorzitter Commissie Toekomst Drechtsteden

DORDRECHT - Eind februari zijn de resultaten van het Onderzoeksrapport naar de gemeentelijke samenwerkingen rondom Dordrecht bekend gemaakt. Oud-minister drs. W.J. Deetman gaat de voorbereidingscommissie voorzitten die een vervolg zal geven aan dit rapport.

Een voorbereidingscommissie gaat de analyses, conclusies en aanbevelingen van bureau Berenschot bespreken. De bedoeling is dat er rond de zomer van 2018 een voorstel ligt voor de toekomstige samenwerking in de Drechtsteden.

De voorbereidingscommissie bestaat uit de 7 burgemeesters en 7 wethouders uit de Drechtsteden. De uitkomst van de besprekingen van de voorbereidingscommissie zal te zijner tijd voorgelegd worden aan de gemeenteraden in de Drechtsteden.

"De heer Deetman beschikt over de juiste ervaring en het benodigde gezag. Ik ben verheugd dat hij op ons verzoek is ingegaan", aldus burgemeester Kolff. "De heer Deetman is minister, voorzitter van de Tweede Kamer en burgemeester van Den Haag geweest. De samenwerking in de Drechtsteden is een unieke bestuurlijke samenwerking in Nederland. Het is belangrijk dat we in de komende tijd onze samenwerking herijken en aanpassen aan de vraagstukken van deze tijd."

Wat er aan vooraf ging
In opdracht van het college van B&W Dordrecht is onderzocht hoe de gemeente de samenwerking met de andere Drechtsteden, de gemeenschappelijke regelingen en de regio Zuid-Holland Zuid ziet. Het onderzoek, uitgevoerd door organisatieadviesbureau Berenschot in samenwerking met prof. Camps, hoogleraar Organisatiekunde & Bedrijfskunde, geeft concrete aanbevelingen voor de toekomst.

Bron foto: Wikipedia.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.