ChristenUnie/SGP blij met 4 zetels in de nieuwe gemeenteraad

24 maart 2018
ChristenUnie/SGP blij met 4 zetels in de nieuwe gemeenteraad

DORDRECHT - Op vrijdag 23 maart 2018 werd de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. De ChristenUnie/ SGP haalde uiteindelijk 4301 stemmen; goed voor vier zetels in de nieuwe gemeenteraad, één meer dan in 2014.

Lijsttrekker Rik van der Linden: “Wij zijn ontzettend blij en dankbaar voor de vierde zetel. We kijken terug op een positieve, inhoudelijke campagne, waarbij we veel mensen in de stad hebben bereikt. Ik ben vooral heel erg blij met de inzet van een grote groep nieuwe, vaak jonge vrijwilligers. We zijn startklaar voor een nieuwe periode.”

Vrijdagmiddag vond in het stadskantoor het zogenaamde duidingsdebat plaats. De lijsttrekkers van alle 11 gekozen partijen gaven hun oordeel over de uitslag en over de manier waarop nu een nieuw College van Burgemeester & Wethouders gevormd moet worden. Het huidige College heeft haar meerderheid behouden, maar de meerderheid is niet groot (21 zetels van de 39). Er kunnen ook andere combinaties worden gevormd, bijvoorbeeld met Groen Links of D66 – die allebei 4 zetels behaalden. Er werd besloten een informateur aan te stellen in de persoon van Peter van der Velden. Hij was vorig jaar interim-burgemeester na het vertrek van Arno Brok.

Het is belangrijk dat de nieuwe raad goed samenwerkt. Van der Linden: “Ook nu weer is 50% van de kiezers in Dordrecht niet op komen dagen. Iedereen in de raad heeft dezelfde opdracht: onze inwoners te vertegenwoordigen en samen het goede te zoeken voor de stad. Als we, stuk voor stuk, alleen in onze eigen werkelijkheid blijven rondhangen, komt niemand vooruit.”

De verwachting is dat de informatieronde binnen twee weken kan worden afgerond, en dat in de eerste helft van mei een nieuw College van B&W gevormd is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.