Definitieve uitslag verkiezingen gemeenteraad en referendum

26 maart 2018 door Hennie van der Zouw
Definitieve uitslag verkiezingen gemeenteraad en referendum

DORDRECHT - In een openbare zitting heeft het centraal stembureau vrijdagmorgen 23 maart de uitkomst van de stemming vastgesteld voor de verkiezingen van de leden van de gemeenteraad 2018.

Het hoofdstembureau maakte het aantal uitgebrachte stemmen bekend per partij en per kandidaat. In een aansluitende openbare zitting stelde het centraal stembureau de uitslag van de stemming vast. Daarbij maakte het de zetelverdeling en de gekozen kandidaten bekend.

Uitslag referendum
Direct na de vaststelling van de uitslag van de verkiezingen van de gemeenteraad, stelde het hoofdstembureau voor de kieskring Dordrecht de uitslag vast van het referendum over de wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017. De kieskring is een totaal van 32 gemeenten. Daarnaast maakte het centraal stembureau de uitslag bekend van dit referendum in Dordrecht.

Inzage
Direct na de zitting van beide vergaderingen laggen de processen-verbaal ter inzage bij de receptie in de centrale hal van het Stadskantoor.

Ook op de website www.dordtkiest.nl (onderdeel van de gemeentewebsite) vindt u deze processen-verbaal.

Duidingsdebat
Vrijdag 23 maart om 15.00 uur gingen de lijstrekkers van de nieuw gekozen partijen gelijk voor het eerst met elkaar in debat.

Bron foto: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.