Kunstrijdster Demi Sijswerda wint A finale

27 maart 2018 door Hennie van der Zouw
Kunstrijdster Demi Sijswerda wint A finale

DORDRECHT - In het Sportiom Den Bosch werd vrijdag 23 en zondag 25 maart tijdens de Kunstrijweek de  A - finale  en de finale Bokalen 2018 verreden. Van Kunstrijvereniging  De Drechtsteden (DDD) wisten 2 rijdsters in de categorie Advanced Novice A dames zich in selectiewedstrijden te kwalificeren voor deelname aan de A finale.

Het werd een sportieve strijd tussen de dames Demi Sijswerda  (15) en clubgenootje en vriendin Isa van Swieten (14). Vrijdag reed  de Dordtse Demi Sijswerda  een sterke korte  kür  en met 24,06 punten eindigde  zij op de 1e plaats  en  bleef  clubgenootje Isa van Swieten  uit Papendrecht  net iets voor. Isa behaalde  23,08 punten.

Zondag reden de dames de lange kür en streden zij beiden om de hoogste plaats op het podium.  eiden reden een prachtige lange kür waarmee Isa met 37,21 Demi iets voor bleef. Demi kreeg een punt aftrek voor een val en met haar 36,07 punten stond ze  op de tweede plaats.

De total score bracht Demi met een totaal van 60,43 naar de 1e plaats op de voet gevolg door Isa,  die met 60,29 en een klein verschil het zilver in ontvangst mocht nemen. 4e plaats jonge kunstrijdster  Angel Delevaque:

In de Bokalen finale ,in de categorie Mini’s, reed Dordtse Angel Delevaque (7) de sterren van de hemel. In deze categorie met 16 deelneemsters wist deze jonge rijdster met 21,72 punten op een mooie 4e plaats, maar net naast het podium, te eindigen.

In de categorie Basic Novice dames  eindigde Dordtse Sanne Haanstra (16) met 19,82 punten op de 7e plaats. Het DDD trainersteam Nicole Goossens en Marieke  Ter-Kruithof kunnen met hun  rijdsters  op een zeer geslaagde finale terugkijken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.