MKB-Katalysatorfonds steunt ontwikkeling intelligente sensoren

27 maart 2018 door Hennie van der Zouw
MKB-Katalysatorfonds steunt ontwikkeling intelligente sensoren

DORDRECHT - Het Dordtse bedrijf KROHNE New Technologies ontvangt een bijdrage uit het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden. Het bedrijf gebruikt deze co-financiering om, samen met partners UReason en Flow Center of Excellence een impuls te geven aan de ontwikkeling van slimme sensoren voor de procesindustrie. Deze slimme sensoren moeten ervoor gaan zorgen dat installaties effectiever en daardoor milieuvriendelijker werken.

Vragen om onderhoud en storingen voorspellen
In de (proces)industrie wordt steeds meer gebruikgemaakt van meetinstrumenten met sensoren. Om al die instrumenten te kunnen beheren en onderhouden, is het belangrijk dat de sensoren in de toekomst zelf kunnen aangeven wanneer ze onderhoud of reparaties nodig hebben en wanneer er verstoringen in het proces plaatsvinden. Als dat lukt, worden procesinstallaties efficiënter in het gebruik en dus ook energiezuiniger (minder CO2). De projectpartners in de subsidieaanvraag willen een belangrijke bijdrage leveren aan deze ontwikkeling.

Open innovatie
Met het project wordt een stap gezet in de verdere concretisering van de open innovatieomgeving van het 'Fieldlab Smart Industry' Duurzaamheidsfabriek. Met de kennis die in het project wordt opgedaan kunnen daardoor straks ook andere (regionale) bedrijven hun voordeel doen.

Eelco van Harten van KROHNE New Technologies: "Als we erin slagen samen een nieuwe generatie intelligente sensoren te realiseren, versterkt dat de concurrentiepositie van KROHNE aanzienlijk. Dat draagt het project bij aan duurzame werkgelegenheid in de regio Drechtsteden."

Samenwerken aan sterkere concurrentiepositie
Wethouder Jasper Mos: "Het is geweldig om te zien hoeveel bedrijven in Dordrecht en de regio volop bezig zijn met nieuwe innovatie en daarin ook de samenwerking zoeken met het onderwijs. KROHNE is voor mij ook van begin af aan een schoolvoorbeeld geweest."

MKB-katalysatorfonds Drechtsteden
Het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden biedt cofinanciering, ontsluit relevante netwerken en biedt faciliteiten aan. Bedrijven met innovatieve ideeën in de (maritieme) maakindustrie kunnen een beroep doen op dit fonds. Voor meer informatie kijk op: www.mkbkatalysatorfondsdrechtsteden.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.