Leuke partij tegen Jong Ajax levert geen punten op voor Dordt

03 april 2018 door Hennie van der Zouw
Leuke partij tegen Jong Ajax levert geen punten op voor Dordt

DORDRECHT - Vanmiddag, maandag 2 april, Tweede Paasdag speelde Dordt tegen de Ajacieden in het Riwal Hoogwerkers Stadion. De Ajacieden kenden een goed seizoen en staan momenteel op de derde plaats in de stand. De vorige wedstrijd eindigde op een 3-0 overwinning voor Jong Ajax. De goals werden gescoord door Johnsen, De Wit, Nunnely. Onze Schapekoppen hadden na de overwinning in Emmen terug vertrouwen op gedaan na de twee voorafgaande nederlagen.

De eerste grote kans in de wedstrijd was voor FC Dordrecht maar keeper Lamprou kwam goed tussen beide. Ajax had het moeilijk in de beginfase en kreeg moeilijk grip op het spel van FC Dordrecht. De Schapekoppen scoorden ook het eerste doelpunt van de wedstrijd. Na een geniale actie van Yahya Boumediene zette de Belg, Mutzers alleen voor doel en die scoorde makkelijk de 1-0. Ajax begon na het Dordtse doelpunt beter te voetballen en kon via een omhaal van Nunnely ook de 1-1 maken. Één minuut later werd de 1-2 al gescoord door de Colombiaan Cassierra.

Ook de tweede helft begon goed voor FC Dordrecht. Na een goeie lange bal van Delorge kon Mutzers de bal voor doel leggen en Mahmudov kon de 2-2 binnen tikken. In de 62e minuut kwam de bal voor de voeten van Bijleveld die helemaal vrij stond aan de tweede paal en ook die kon makkelijk scoren. FC Dordrecht kon beginnen aan het slotoffensief. Met de inbreng van Groothusen en Van der Merwe was het duidelijk wat de bedoeling van de Nooijer was, namelijk scoren. Groothusen viel goed in maar na een blessure, waar geen penalty voor gegeven werd, moest de spits vervangen worden. Dordt deed er alles aan om die gelijkmaker te scoren maar tevergeefs. De eindstand bleef 2-3.

Vrijdag staat een nieuwe uitwedstrijd op het programma. Dan nemen de Schapekoppen het op tegen Jong AZ. De ploeg van trainer Martin Haar verloor net als Dordt met zware cijfers tegen FC Volendam vanmiddag. Het werd net als bij Dordt 4-1.

Wil je naar de uitwedstrijd in Alkmaar? Klik dan hier!

Opstellingen
FC Dordrecht: Janssen(K); Stankov, Breedijk, Bliek, Delorge; Boumediene (74’ Groothusen, 90’ Alkan), Hamer ©, Kok (81’ Van der Merwe), Calcan; Mahmudov, Mutzers

Jong Ajax: Lamprou(K); Orejuela, Doekhi, Bergsma, Sanniez; Matusiwa, Bijleveld (65‘ Sierhuis), Flemming; Nunnely, Cassierra, Johnsen (62’ Kühn)

Doelpunten: 30’ Mutzers 1-0, 37’ Nunnely 1-1, 38’ Cassierra 1-2, 48’ Mahmudov 2-2, 62’ Bijleveld 2-3

Kaarten
Geel: 14’ Orejuela, 17’ Stankov, 53’ Bijleveld, 57’ Matusiwa, 68’ Boumediene, 77’ Kok
Rood: -

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.