Vogelnest opent koffiebar op Vogelplein

04 december 2017
Vogelnest opent koffiebar op Vogelplein

DORDRECHT - Op 1 maart 2018 opent het Vogelnest een eigen koffiebar op Het Vogelplein, op de plaats van de afgebroken flats. Bij de koffiebar schenken ze lekkere koffie voor een goede prijs en het vormt een dagbestedingsplek en ontmoetingsplek voor de buurt. Het Vogelnest is een buurtproject gevestigd in de Vogelbuurt in Dordrecht

“Het nieuwe project draagt bij aan het behalen van de doelen van het Vogelnest”, aldus de organisatie op hun facebookpagina. Die doelen zijn: een positief imago van de Vogelbuurt, versterken van saamhorigheid in de wijk, een permanente buurtkamer voor en door de Vogelbuurt in 2020, mooier en creatiever maken van de buurt door ideeën en talenten van bewoners in te zetten.

Het project is tevens een nieuwe manier van werken en is een pilot. Er wordt daarbij gewerkt aan de hand van de Scrum-methode: Geen boekwerken schrijven vol plannen, maar het leren uit de praktijk. Het Vogelnest kijkt gezamenlijk met jou en de partners wat wel en wat niet werkt. Gaandeweg ontstaat er een solide plan voor het project en worden uitdagingen op de werkvloer en in de begeleiding in de praktijk opgelost. Wat bijdraagt aan het leveren van maatwerk in de begeleiding van de deelnemers.

Voor de koffiebar worden nog twee begeleiders/managers gezocht die op de werkvloer deelnemers bij beschermd werk begeleiden en aansporen tot activering en zelfredzaamheid. Kijk voor meer info op https://goo.gl/22M9t9

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.