Gesprekskring Eldad Dordrecht viert 40-jarig jubileum

06 april 2018
Gesprekskring Eldad Dordrecht viert 40-jarig jubileum

DORDRECHT - Dit jaar is het 40 jaar geleden dat gesprekskring Eldad van de Gereformeerde Gemeente werd opgericht. In 1978 werd deze vereniging gestart, met de bedoeling om de Bijbel te bestuderen en van hieruit diverse onderwerpen te doordenken. Deze oprichting wordt op zaterdag 14 april herdacht met een jubileumbijeenkomst in de Julianakerk.

Het thema van deze dag is: ‘Eldad zijn en Eldad doen’. De vraag staat centraal hoe iemands bezieling voor de omgeving zichtbaar wordt. Dit thema is ontleend aan de geschiedenis over Eldad uit het Bijbelboek Numeri (hoofdstuk 11), waaraan de vereniging haar naam te danken heeft.

‘s Middags worden korte lezingen verzorgd door ds. D. van Luttikhuizen uit Gent en dhr. N. van Steensel uit Dordrecht, twee oud-voorzitters van de vereniging. Na een feestelijke broodmaaltijd volgen forumgesprekken met (oud)leden van de vereniging. De programmaonderdelen worden afgewisseld met muzikale intermezzo’s. Tussendoor en na afloop is er ruimschoots gelegenheid voor ontmoeting.

Het programma vindt plaats in de zalen van de Julianakerk, Mauritsweg 286. Vanaf 15.30 uur zijn de zalen geopend. Het officiële programma start om 16.00 uur en duurt tot uiterlijk 20.00 uur. De toegang is gratis en tijdens het middaggedeelte is kinderoppas aanwezig. Parkeren kan gratis in de wijk rondom de kerk.

Het bestuur van Eldad heet leden, oud-leden, of andere belangstellenden, zowel binnen als buiten Dordrecht, heel hartelijk welkom. Opgave vooraf is gewenst in verband met de organisatie van de maaltijd (via eldad40jaar@gmail.com). U kunt dit mailadres ook gebruiken voor andere vragen of opmerkingen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.