RTV Dordrecht brengt dit weekeinde documentaire Bibelot van Clarissa Griffioen

13 april 2018
RTV Dordrecht brengt dit weekeinde documentaire Bibelot van Clarissa Griffioen

DORDRECHT - Bibelot begon in 1967 als soos en ontwikkelde zich tot poppodium. Dat verhaal over vijftig jaar is de rode draad in een documentaire over een halve eeuw Bibelot. RTV Dordrecht zendt het uit. Bibelot begon als vereniging en werd uiteindelijk een stichting. David van Wijngaarden is directeur. Daarmee wordt duidelijk dat Bibelot in een halve eeuw een bijzondere ontwikkeling heeft doorgemaakt.

De ormoep meldt daarover:

De documentaire van Clarissa Griffioen laat in chronologische volgorde de historie van Bibelot zien aan de hand van krantenartikelen, optredens van diverse artiesten en er komen ook tal van oudgedienden langs in de film om hun verhaal te vertellen.

Zo vertelt erelid Hans Berrevoets bijvoorbeeld over de periode waarbij Bibelot gehuisvest was in het voormalig Katholiek Militair Tehuis aan het Steegoversloot.


De documentaire wordt uitgezonden op zaterdag vanaf 18.00 uur bij TV Dordrecht en ieder uur tot zondag 18.00 uur herhaald.

(Bibelot werd opgericht door Tonny Klarenaar en Cees J. Verschure. Cees, journalist bij dagblad de Dordtenaar en lange tijd bij NRC/H) overleed in december 2017. Ze zijn ereleden van Bibelot net zoals Peter van Munster, Heinz Schless, Hans Berrevoets, Jos Mensen. Leden van verdiensten worden genoemd Willem van Leeuwen, Fred Prins en Jan Comijs. Zij speelden hoofdrollen bij de verhuizing van Bibelot van Steegoversloot 34 in 1981 naar de kerk aan de Wijnstraat waar Bibelot tot 2013 te vinden was. Bibelot zit nu in het Energiehuis aan de Noordendijk

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.