Zaterdag 21 april ontving Ben Corino Sandra van der Woude

22 april 2018 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Zaterdag 21 april ontvangt Ben Corino de oud-Dordtse Sandra van der Woude als hoofdgast in Studio De Witt.

Sandra van der Woude is een geboren en getogen Dordtenaar. Liefde en carriere brachten haar naar andere plekken in het land. Zij bekwaamde zich in de wereld van de communicatie. Werd er adviseur bij diverse ondernemeninge en projecten. Sinds 17 jaar is zij eigenaar van het Haarlemse communicatieburo GRIP. Zij omschrijft zich zelf als iemand die houdt van lastige, complexe communicatievraagstukken “daar gaat mijn bloed sneller van stromen”.

Zij zoekt naar creatieve oplossingenvoor communicatie- en organisatievraagstukken. Maar ook houdt zij zich samen bezig met haar oudere zus Heidi met kunstprojecten. Een bekend voorbeeld hiervan is op dit moment te zien en te horen bij het Brugwachterhuisje van Draaibrug. Onderdeel van het Brugwachtershuisjes project. Hier wordt het verhaal achter de Dordtse bijnaam Schapenkoppen weergegeven.

Met Sandra praat Ben Corino over haar Dordtse roots en verbondenheid met Dordrecht. Haar carriere en ondernemerschap in deze tijd dat ‘communicatie en non-communicatie’ veelvuldig de revue passeren. En natuurlijk luisteren en praten zij over de door Sandra aangeleverde muziek voor deze uitzending.

In het tweede uur is er aandacht voor de actualiteiten van deze week uit Dordrecht en de Drechtsteden.
In het weekend van 14-15 april overleed de oud-Dordtse PvdA wethouder Piet Janse. Twintig jaar was hij van 1974-1994 aangesloten wethouder van Dordrecht. Janse stond voor daadkracht en No-Nonsense. Kende zijn dossiers, sprak klare taal toonde betrokkenheid maar was ook een vertegenwoordiger van het PvdA regentschap tijdperk toen de partij onbetwist de grootste partij was met 19 raadszetels. Baas Piet was zijn bijnaam. Met de oud-wethouders Jan Lagendijk PvdA, Dirk ten Veen VVD en oud-journalist Hans Berrevoet praat Ben Corino over de plek die Piet Janse inneemt in de geschiedenis van de Dordtse politiek. En over zijn betekenis voor de ontwikkeling van de stad. (Zie foto hieronder © Wim van de Pol)

Ook is er in dit uur aandacht voor de komst van nieuwe spelers voor het HBO-onderwijs in Dordrecht. Bij deze ontwikkelingen heeft Beter voor Dordt vragen die nog op antwoord van de wethouder wachten.
Deze week werd er over de procesvoortgang van het rapport Beerenschot in de Drechtraad gesproken. Een voorstel om voorlopig door te gaan met het huidige bestuur in afwachting van de uitkomsten van de behandeling van het rapport werd weggestemd door de Drechtraad.

De Dichter van dienst is de Dordtse dichter Edjo Frank

Studio De Witt van 10.00 uur -13.00 uur bij Drechtstad FM 95.7 (ether), 105.9 (kabel), Kanaal951 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.