Zorg beter met vrijwilligers

25 april 2018 door Hennie van der Zouw
Zorg beter met vrijwilligers

DRECHTSTEDEN - De bijdrage van vrijwilligers in de zorg is steeds groter en steeds belangrijker. Vrijwilligerscoördinatoren in de zorg weten dit als geen ander. Zorgen voor kwetsbare mensen geeft voldoening, maar het is maatwerk. Hoe zorg je ervoor dat vrijwilligers de juiste training krijgen? Genoeg waardering krijgen voor hun inzet? Hoe verleid je mensen om aan de slag te gaan als vrijwilliger? Speciaal voor dit soort vragen is het Vrijwilligershuis gestart met het platform ‘Vrijwilligerswerk in de zorg’.

Vier keer per jaar ontvangen de vrijwilligerscoördinatoren van zorgorganisaties een uitnodiging van het Vrijwilligershuis Drechtsteden. Het doel van de bijeenkomsten: ervaringen uitwisselen en het bespreken van actuele ontwikkelingen. Een voorbeeld van een actueel onderwerp is de invoering van de AVG (wet op de privacy) op 25 mei. Deze wet heeft ingrijpende gevolgen voor (vrijwilligers)organisaties. 

Kennisplatforms
Ook in andere sectoren worden vrijwilligers steeds belangrijker. “Door de krachten te bundelen en samen te werken, bereiken organisaties meer. We leren van elkaar”, vertelt Fokje Bosma, coördinator bij het Vrijwilligershuis. Het Vrijwilligershuis organiseert in oktober de eerste bijeenkomst van het platform vrijwilligerswerk en cultuur. En we participeren onder meer in het Platform tegen Armoede. Het Vrijwilligershuis gebruikt haar kennis, ervaring en netwerk om de organisaties te verbinden.
Ook meedoen?

Organisaties die nog niet deelnemen, maar graag ook een uitnodiging ontvangen voor het platform ‘Vrijwilligerswerk in de zorg’ kunnen bellen naar telefoonnummer 078-2000223 of mailen naar contact@vrijwilligershuisdrechtsteden.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.