Ben Corino ontvangt Els Boot als hoofdgast in de uitzending van Studio De Witt

26 april 2018 door Hennie van der Zouw
Ben Corino ontvangt Els Boot als hoofdgast in de uitzending van Studio De Witt

DORDRECHT -Tot april 2002 was ze voorzitter van de Rotterdamse deelgemeente Prins Alexander. Vervolgens was ze een jaar interim-voorzitter van de Rotterdamse PvdA. In maart 2004 werd Boot benoemd tot burgemeester van Giessenlanden als opvolger van de CDA'er Cees Bakker die met pensioen ging. Begin 2010 volgde haar herbenoeming voor een nieuwe termijn van zes jaar.

In maart 2012 kwam burgemeester Els Boot landelijk in het nieuws doordat ze weigerde mee te werken aan de uitzetting van de Afghaanse asielzoeker Rafiq Naibzayeen, wat haar openlijk in aanvaring bracht met minister voor immigratie Ger Leers.

Vanwege haar gezondheidsproblemen werd zij in juli 2013  tijdelijk te vervangen. Eind 2014 werd duidelijk dat ze niet meer terug zou keren.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen stond ze op de PvdA-kandidatenlijst op de 52e plaats. De PvdA ging na die verkiezingen terug van 38 naar negen zetels en Boot kreeg onvoldoende voorkeurstemmen om in de Tweede Kamer te komen.

Met deze markante oud-politica en bestuurder uit de regio gaat Ben Corino het gesprek aan over haar carriere en haar ervaringen als burgemeester van Giessenlanden waar binnenkort de Dordtse wethouder Rinette Reynvaan tijdelijk het burgemeesterschap gaat waarnemen.
Ook praten zij over de door Els Boot ingebrachte muziek.

In het tweede uur is er aandacht voor de actualiteiten uit Dordrecht en de Drechtsteden.
Aandacht voor oa het 100 jarig verjaardagsfeest van de SGP, Koningsdag en meer onderwerpen.

De Dichter van dienst is de Dordtse dichter Jan van der Geer

Studio De Witt van 10.00u-12.00u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9(kabel) Kanaal 1083(KPN), kanaal 915(Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Bron bovenste foto: Studio de Witt.
Foto hieronder: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.