Kerk en bioscoop ontmoeten elkaar bij The Movies

21 maart 2016
Kerk en bioscoop ontmoeten elkaar bij The Movies

DORDRECHT -  'Risen' is een nieuwe film over het Bijbelverhaal van Jezus' opstanding uit de dood. Op Witte Donderdag gaat deze film in première.  Daarom houdt Geert ter Steeg (The Movies) een nagesprek met Ds Rein Hoekstra, voorganger van de Open Hof Kerk in Dordrecht. Op 24/3 om 19.00 uur. 

Clavius is een machtige Romeinse legerofficier Van Pontius Pilatus krijgt hij de opdracht om bij de kruisiging van Jezus Christus te zijn en vervolgens het graf, waarin het dode lichaam wordt gelegd, te bewaken. Wanneer blijkt dat het gerucht onder het volk, dat Jezus uit de dood is opgestaan, wordt bevestigd door een leeg graf, bedreigt een volksopstand de Romeinse macht.

Clavius moet kost wat kost het lijk terug vinden. Zo ontstaat een detectiveverhaal vol spanning met als speurder de ongelovige machthebber, Tijdens zijn speurtocht wordt hij steeds meer geconfronteerd met de mens Jezus en het geloof van het volk in hem.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Hof
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.