The Movies bestaat deze week al weer drie jaar (Filmladder week 36-2016)

31 augustus 2016
The Movies bestaat deze week al weer drie jaar (Filmladder week 36-2016)

DRECHTSTREEK - The Movies Dordrecht wordt deze week drie jaar. Wat vliegt de tijd. September is de maand waarin het cultuurprogramma weer volledig op stoom komt. Daarom deze week twee hoogwaardige, artistieke films in première; één uit het Amerikaanse "independent" circuit en één uit Australië. Beide films hebben familie en ouder-kind relatie als centrale thema's.

In Captain Fantastic speelt Viggo Mortensen de gedreven Ben Cash, die leeft voor zijn vaderschap van 6 kinderen. In een eigenhandig gecreëerde omgeving ver weg van stress en commercie, verzorgt en onderwijst hij zijn kinderen. Hij wil ze als complete mensen groot brengen. Wanneer noodlottig drama het gezin dwingt de gewone wereld in te gaan, blijkt wat die bijzondere opvoeding waard is.

The Daughter is een bewerking van een toneelstuk van Henrik Ibsen. Christian keert na jaren terug naar zijn ouderlijk huis, vanwege het aanstaande nieuwe huwelijk van zijn vader. Christian's moeder pleegde destijds zelfmoord en hij verwijt dat zijn vader. Via zijn oude schoolvriend Oliver ontdekt hij meer over zijn familiegeschiedenis. Een waarheid die hij wil openbaren, met dramatische gevolgen.

In het CineFiliaal op Wo 7 sept om 20:30 uur draaien we L'Avenir, met opnieuw een hoofdrol voor Isabelle Huppert. Wanneer haar man haar verlaat en haar moeder overlijdt, moet Nathalie haar leven opnieuw vorm geven.

Tot slot om vast te noteren: op Ma 12 sept. 19:30 uur start het seizoen van FilmClub The Movies. Film/voorpremière + inleiding + ontmoeting en nagesprek zorgen voor een bijzondere filmavond.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.