Projectontwikikelaar DUDOK wil pand van The Movies kopen aan Nieuwstraat

30 april 2018
Projectontwikikelaar DUDOK wil pand van The Movies kopen aan Nieuwstraat

DORDRECHT -   Projectontwikkelaar DUDOK onderhandelt met woningcorporatie Trivire in Dordrecht over de aankoop van het pand The Movies.

Dit meldt vandaag AD/De Dordtenaar. Al eerder kocht Dudok de kerk tussen Augustijnenkamp en Nieuwstraat om er aan culturele bestemming aan te geven.  De voormalige kerk ligt aan de achterzijde tegen het pand van The Movies, waarin 150 jaar geleden de gemeentelijke HBS begon.

Eerder stond de Latijnse school op die plek en studeerden er de broers Johan en Cornelis de Witt. Ook het eerste weerstation van Beeckman was op die plek rond 1630 te vinden.

In de krant bevestigt Trivire het overleg met Dudok:  ,,Het klopt dat we in gesprek zijn met Dudok over verkoop van het pand’’, stelt woordvoerder Daphne de Borst. ,,Het pand is destijds door ons aangekocht met het idee om de cultuur in de stad te bewaren. Maar het bezit van zulke panden is niet meer onze tak van sport.’’

Dudok bevestigt niet in de krant dat de aankoop rond is.

Momenteel wordt het pand Nieuwstraat gebruikt door bioscoop The Movies onder leiding van Geert ter Steeg.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.