Woonbron en Heijmans sluiten koopovereenkomst voor de ontwikkeling Tromppark

04 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Woonbron en Heijmans sluiten koopovereenkomst voor de ontwikkeling Tromppark

DORDRECHT - Wooncorporatie Woonbron en Heijmans hebben een koopovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling van nieuwbouwproject Tromppark. In Wielwijk in Dordrecht gaat Heijmans 72 grondgebonden eengezinswoningen ontwikkelen en realiseren. De woningen krijgen geen aardgasaansluiting. De contractwaarde bedraagt circa € 20 miljoen.

Met het project wil de gemeente Dordrecht bijdragen aan het creëren van een divers woningaanbod in Wielwijk. De woningen variëren in architectuur, krijgen een verhoogde ligging en grenzen met de veranda of serre direct aan het toekomstige Tromppark. Deze verbinding met het nieuwe park zorgt onder andere voor sociale interactie in het gebied. Het park vormt daarnaast een groene verbinding tussen het naastgelegen Wielwijkpark en het wijkcentrum. De woningen krijgen een aansluiting op stadsverwarming en worden uitgerust met huisbesturingssysteem SlimWonen van Heijmans. Het woonoppervlakte varieert van 130 tot 138 vierkante meter.

Aan de Maarten Harpertsz. Trompweg, waar de nieuwe woningen worden gerealiseerd, is Woonbron gestart met het ontmantelen van de bestaande portiekflats. Naar verwachting start de bouw van de eerste fase (32 woningen) van het project medio 2019, waarna de woningen begin 2020 worden opgeleverd. Vervolgens kan in 2020 ook de tweede fase (40 woningen) starten met de bouw. Voor het project werkt Heijmans samen met architectenbureau Wurck.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.