Twee minuten stilte in Dordrecht was niet meer dan twintig seconden

05 mei 2018
Twee minuten stilte in Dordrecht was niet meer dan twintig seconden

DORDRECHT - De twee minuten stilte op het Sumatraplein in Dordrecht was gisteravond (4 mei) niet meer dan 50 seconden. AD De Dordtenaar meldt dat. Het organisatiecomité erkent die fout en wijst naar miscommunicatie.

Al na 20 seconden begon Jubal tot verbazing van vele aanwezigen het Wilhelmus te spelen. ,,Iemand van ons comité had na twee minuten een seintje moeten geven aan Jubal, maar dat gebeurde door een vergissing al na twintig seconden’’, zegt  woordvoerder Van der Leer.

Burgemeester Wouter Kolff en David Schalken (plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad als nestor) legden samen de krans.

In zijn toespraak op het plein noemde Kolff geheim agent Aart Alblas en noemde hem een van de meest onderscheiden mensen uit de oorlog. De burgemeester wees erop dat Alblas een jaar lang de enige verbinding was tussen bezet Nederland en Engeland. Ook noemde hij de inzet van de verloofde van Aart (Pum Hueting) bij zijn werk

Daarna vertelde  hij het verhaal van een oorlogskind, die vier verschillende namen heeft moeten dragen totdat hij in Israel weer zijn echte naam kon aannemen.

In Dordrecht was behalve op het Sumatraplein ook een dodenherdenking op de Dubbeldamse begraafplaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.