Zingen met Zora

07 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Zingen met Zora

DORDRECHT - Vorige week kwamen twee zorgrobots Zora op bezoek in de Crabbehoeve. Dit gebeurde op uitnodiging van ‘Wij Crabbehof’, een samenwerkingsverband tegen eenzaamheid van Aafje, Stichting MEE en zorggroep Crabbehoff. Twee Zora’s, een mannetje en een vrouwtje, kwamen langs op de wekelijks georganiseerde ouderenmiddag in het bewonersbedrijf aan de Van Karnebeekstraat.

De aanwezige klanten hadden een heerlijke middag waarbij het aanstekelijk effect van de Zora’s ervoor zorgde dat er werd meegezongen en meebewogen. Projectleider Fyetta Damwijk: “Het is geweldig om die interactie te zien, mensen komen echt uit hun confortzone. De ouderenmiddag is één van de activiteiten van ‘Wij Crabbehof’, een project dat nu twee jaar loopt en zó succesvol is dat er inmiddels uitbreiding heeft plaatsgevonden naar Wielwijk. Het mooiste zou zijn als we uiteindelijk ‘Wij Dordrecht’ zouden gaan heten.”

Op de foto: Aanwezigen genieten van Zora (foto: Thymen Stolk)

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.