Uitgebreide Dodenherdenkingen in Dordrecht

07 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Uitgebreide Dodenherdenkingen in Dordrecht

DORDRECHT - Op 4 mei was er weer een uitgebreid programma rondom de Dodenherdenkingen in  Dordrecht.

Het begon met een interkerkelijke herdenkingsdienst in de Singelkerk, Singel 192 (de kerk was vanaf 18.30 uur geopend). Na afloop van de bijeenkomst begaven de belangstellenden zich op eigen gelegenheid naar het Sumatraplein.

19.35 – 19.45 uur: Deelnemers aan de stille tocht verzamelden zich op het Oranjepark, ter hoogte van het Johan de Wittgymnasium, waar de stoet geformeerd werd. Vertegenwoordigers van instanties die een krans of bloemen gaan leggen liepen op aan het begin van de stoet. Overige belangstellenden verzamelden zich op het Sumatraplein.

19.45 uur: Aanvang van de stille tocht vanaf het Oranjepark naar het Sumatraplein.

19.55 uur: Aankomst van de stille tocht op het Sumatraplein.

Fot hieronder: Toespraak van Burgemeester Wouter Kolff in de Aula van de Essenhof.

19.55 uur: Kranslegging door burgemeester van Dordrecht, de heer A.W. Kolff  en mijnheer D.F.M. Schalken- den Hartog, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. (Foto's hieronder)Kranslegging bij het Indie-Monument

19.58 uur: Trompetter speelt ‘The Last Post’.

20.00 uur: Twee minuten stilte.

20.02 uur: Zingen van het eerste en het zesde couplet van het Wilhelmus. Daarna was er de toespraak van de burgemeester (foto hierboven) en het vervolg van de kranslegging. Om circa 20.20 uur: Défilé langs monument.

20.45 uur: Herdenkingsconcert in de Wilhelminakerk aan de Blekersdijk 41. Voorafgaande aan het concert, waarvan de organisatie in handen was van de Stichting Bijzondere Concerten, hebben burgemeester en de voorzitter van de Stichting het woord gevoerd.

Foto's: Wim van de Pol.

Andere Dordtse herdenkingsplechtigheden op 4 mei waren de Dodenherdenking in Dubbeldam. Op de Begraafplaats Zuidendijk begon op 4 mei om 19.30 uur de Dodenherdenking te Dubbeldam. Wethouder Van der Linden heeft namens het gemeentebestuur van Dordrecht een krans geplaatst. (Zie foto's hierboven).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.