Kunst in de Nieuwe Dordtse Biesbosch

14 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Kunst in de Nieuwe Dordtse Biesbosch

DORDRECHT - Het Beeldhouwcollectief Gemengd Bedrijf - van de kunstenaars Marian Omtzigt, Nelly Troost, Femmy van Baaren, Paul Degenaar, Bert Gort, Ad Keller, Gemma Barendregt en Dora de Bruin - lanceert het plan om beelden te plaatsen in het project De Nieuwe Dordtse Biesbosch dat nu wordt aangelegd op ons eiland.

Zaterdagmiddag 12 mei 2018 werd de beeldententoonstelling van dit collectief in de prachtige tuin van de Eikenhof aan de Dubbeldamseweg Zuid geopend door Kees Thies.

Men heeft het idee al aangeboden aan de projectmanager van De Nieuwe Dordtse Biesbosch, maar hierop is nog geen reactie gekomen.

De beelden die daarvoor in aanmerking kunnen komen, zijn tentoongesteld in de tuin van de Eikenhof. Als ze in de Nieuwe Dordtse Biesbosch terecht kunnen, dan worden ze veel groter en aangepast aan de omgeving.

Het is een mooi plan om op enkele plaatsen in de Nieuwe Dordtse Biesbosch een flink kunstwerk te plaatsen. Er wordt hard aan gewerkt om er een aantrekkelijk recreatief gebied van te maken. Hier en daar een kunstwerk zou een bijzondere toevoeging zijn.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.