Opening Beeldententoonstelling in prachtige tuin de Eikenhof

14 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Opening Beeldententoonstelling in prachtige tuin de Eikenhof

DORDRECHT - Op de mooie zomerse zaterdagmiddag 12 mei 2018 opende Kees Thies in de prachtige tuin van de Eikenhof aan de Dubbeldamseweg Zuid de beeldententoonstelling. Het beeldhouwcollectief Gemengd Bedrijf - van de kunstenaars Marian Omtzigt, Nelly Troost, Femmy van Baaren, Paul Degenaar, Bert Gort, Ad Keller, Gemma Barendregt en Dora de Bruin - presenteerde zijn beelden. De beelden stonden staan mooi verspreid over het hele terrein.

Vanuit het huis - in de openslaande deuren - werden 3 sfeervolle liederen ten gehore gebracht.

Kees Thies vroeg in zijn openingsspeech ook aandacht voor 'verweesde kunst'. Hij vindt dat veel kunst in de openbare ruimte staat te verpieteren. Er wordt niet alleen geen aandacht aan besteed maar het wordt ook niet meer onderhouden. Hij noemde als voorbeeld het kunstwerk van Hans Petri bij de Refaja-locatie. Dit is een fraai kunstwerk, maar totaal verwaarloosd. Kees Thies wil steun gaan organiseren voor deze zogenaamde 'weeskunst' waar blijkbaar niemand zich verantwoordelijk voor voelt.

Belangrijk is dat kunst in de openbare ruimte goed wordt onderhouden, zodat de kwaliteit behouden blijft.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.