Onthulling gevelbordje C. Buddingh' bij Leuvebrug Dordrecht

23 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Onthulling gevelbordje C. Buddingh' bij Leuvebrug Dordrecht

DORDRECHT - Aan de gevel van het brugwachtershuisje bij de Leuvebrug aan de voet van de Grote Kerk werd woensdag 23 mei een nieuw ANWB-informatiebordje over het werk van schrijver C.Buddingh' onthuld.

Buddingh' werkte in de jaren vijftig in dit huisje, onder meer aan vertalingen van Shakespeare.

Het bord werd onthuld door wethouder Piet Sleeking en de voorzitter van het Buddingh' genootschap Hans Berrevoets.

Biograaf Wim Huijser (geheel links op de foto) overhandigde tevens een nieuw boek met een keuze uit gedichten van Buddingh' aan wethouder  Sleeking. De twee acties vonden plaats in het kader van het project de vier Zonen van Dordrecht. Zij delen 1918 als geboortejaar.

Bij de Leuvebrug kwamen de zonen samen. Illustrator Otto Dicke en verzetsman Aart Alblas woonden in de Prinsenstraat. Kors Monster maakte muziek voor de beiaard van de nabij staande toren van de Grote Kerk. Buddingh' werkte in een huisje in het midden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.