Netwerkbijeenkomst over Stageplaatsen

23 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Netwerkbijeenkomst over Stageplaatsen

DORDRECHT - Op dinsdag 22 mei organiseerde het Da Vinci College een netwerkbijeenkomst voor Entree Erkende Leerbedrijven. Hier stond de verbinding tussen het onderwijs, het bedrijfsleven en de Entreestudent centraal. Presentator Rob Geus opende de bijeenkomst met een toelichting op zijn restaurant De Wensboom, een leerwerkbedrijf voor mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. “Je helpt niet alleen de persoon zelf maar ook hele gezinnen die zien dat hun kind uit het isolement komt”, aldus Rob Geus.

Circa 65 leerbedrijven waren aanwezig op de bijeenkomst. Deze bedrijven bieden de Entreestudenten van het Da Vinci College stageplaatsen aan. Het Da Vinci College stelde samen met de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) een programma met workshops samen om de bedrijven te inspireren en hen meer handvatten te geven voor de begeleiding van de Entreestudenten. Zo was er een interactieve workshop ‘Passend Onderwijs, Passende Stage, Passend Begeleiden’ waarin de stagebegeleiding van Entreestudenten centraal stond. De Stadsbrouwerij Dordrecht is een mooi voorbeeld van een leerbedrijf waar Entreestudenten stage lopen.

Nieuwe gedragsaanpak
Het Da Vinci College deelde tijdens de netwerkbijeenkomst ook de nieuwe gedragsaanpak bij de Entree-opleidingen. De ‘Brede Aanpak Gedrag’ bevordert gewenst sociaal gedrag. De leerbedrijven kregen uitleg hoe ze deze aanpak kunnen toepassen bij hun stagiairs. Debbie Verveer, projectleider BAG legt uit: “Goed gedrag kun je leren. Met deze aanpak richten we ons op het positieve gewenste gedrag. Deze manier van benaderen kun je ook tijdens de stage gebruiken om de studenten nog beter in hun kracht te zetten.”

Leerwerkbedrijf Combigoods/Frittella
Een van de leerbedrijven waar Entreestudenten van het Da Vinci College stage lopen is het leerwerkbedrijf Combigoods/Frittella. Saskia en Roeland van Engen waren aanwezig bij de netwerkbijeenkomst om hun ervaringen te delen. Binnen hun leerwerkbedrijven bieden ze mensen met een beperking werkervaring en scholing binnen uiteenlopende werksoorten. Met de juiste begeleiding kunnen medewerkers doorstromen naar een werkplek in de maatschappij of blijven ze bij Combigoods/Frittella in dienst.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.