Studenten Da Vinci College brengen stille rampen onder de aandacht

28 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Studenten Da Vinci College brengen stille rampen onder de aandacht

DORDRECHT - Onderwijsproject ter bevordering van wereldburgerschap. Studenten van de opleidingen Gezondheidszorg van het Da Vinci College zetten zich deze week in voor stille rampen.

Stille rampen
Stille rampen zijn grote wereldproblemen die bijna nooit in het nieuws komen. De studenten gaan daar verandering in brengen. Op een creatieve manier en met behulp van oude en nieuwe media zetten zij de stille rampen in de spotlight bij de inwoners van Dordrecht.

Breaking News
De studenten gaan voor het project twee dagen in campagneteams actie voeren. Tijdens de eerste projectdag bedenken zij een campagne en op de tweede dag gaan ze die daadwerkelijk uitvoeren. Alle campagnes en opdrachten die de studenten uitvoeren, leveren punten op. Het team met de meeste punten ontvangt leuke prijzen.

Initiatiefnemers
Het project is een initiatief van Stichting Cross Your Borders. Deze stichting is in 2004 opgezet door een groep jongeren die zich betrokken voelt bij mondiaal onrecht. Sindsdien is het initiatief sterk gegroeid en nemen jaarlijks ongeveer 250 scholen deel aan diens onderwijsprojecten. Naast Breaking News organiseert Stichting Cross Your Borders diverse andere onderwijsprojecten met betrekking tot mondiale problematiek en ondernemerschap. Kijk voor meer informatie op www.crossyourborders.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.