Politie waarschuwt voor Mobiel Banditisme, ook in de buurt van Dordrecht

28 mei 2018
Politie waarschuwt voor Mobiel Banditisme, ook in de buurt van Dordrecht

DORDRECHT - De politie meldt dat er zijn criminelen op de snelweg actief zijn, die de aandacht trekken van passanten door op de vluchtstrook stil te staan en vervolgens, de mensen die stoppen, geld afhandig te maken door te zeggen dat ze onwel zijn en onderweg naar een ziekenhuis. Ook de smoes geen geld meer te hebben voor brandstof of -dringend op familiebezoek te moeten- komt voorbij.

De hulpvaardige automobilisten die stoppen pinnen (soms onder dwang) grote geldbedragen (vaak is er een 2e auto bij betrokken welke op afstand volgt). De behulpzame pinner krijgt dan als onderpand nep sieraden en (gestolen) gsm’s.

De mensen welke stoppen wordt gevraagd hun adres op te geven zodat de daders het geld kunnen terugbrengen (met in het vooruitzicht een mogelijke inbraak?).

Soortgelijke beschreven meldingen zijn al diverse keren voorgevallen op de A29 bij o.a. afrit Numansdorp en bij Heinenoord maar ook op de A15 en A16 bij Rotterdam en elders in het land.

Ziet u het gebeuren? Bel 112.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.