Quilt cadeau voor Stiltecentrum in ziekenhuis

30 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Quilt cadeau voor Stiltecentrum in ziekenhuis

DORDRECHT - ‘Een dag niet gequilt, is een dag niet geleefd’, is het motto van de Zwijndrechtse Hannie van Bellen (links). Toen ze moest herstellen van een herseninfarct in 2010, zocht ze een hobby.

Ze vond er een in deze speciale handwerktechniek. Op 29 mei kreeg het Albert Schweitzer ziekenhuis van haar een prachtige, kleurige quilt met de voorstelling van een kompas. “Nu geef ik iets terug aan het ziekenhuis. Ik hoop dat mensen er vrolijker van worden.”

Het wandkleed siert de hal van het Stiltecentrum op de locatie Dordwijk, de plek waar patiënten en familieleden even tot rust kunnen komen. Geestelijk verzorger Joke van Voorst hing het werk samen met de maakster op. “Het kompas is op deze plek heel toepasselijk”, zegt Van Voorst. “In deze ruimte zoeken mensen naar richting en oriëntatie.”

Van Bellen quilt wel veertig uur per week. “Ik kan er mijn energie en perfectionisme in kwijt.” Een quilt bevat zoveel kleine met de hand aangebrachte steekjes, dat in het ‘Kleurenkompas’ wel 700 uur werk zit. “Maar als jullie er nog een willen voor een andere ruimte, laat het dan weten, want ik maak ze met liefde”, aldus Van Bellen, die volledig herstelde van haar herseninfarct en naast het quilten ook nog elke dag een flinke afstand hardloopt. Het ziekenhuis is haar erg dankbaar voor het bijzondere geschenk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.