VrijwilligersPas nodigt ondernemers uit mee te doen

04 juni 2018 door Hennie van der Zouw
VrijwilligersPas nodigt ondernemers uit mee te doen

DRECHTSTEDEN - Het Vrijwilligershuis Drechtsteden is volop bezig met het benaderen van bedrijven en culturele instellingen met de vraag of zij ook mee willen werken aan de VrijwilligersPas. Deze kortingspas wordt van juli 2018 t/m juli 2019 door duizenden vrijwilligers gebruikt, die voornamelijk in Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht wonen.

Win-Win situatie
Anja Wever, die samen met collega Sharmila Soekhram, de acquisitie voor de VrijwilligersPas verzorgt, streeft er naar dat zowel ondernemers als de VrijwilligersPas een positief gevoel aan de samenwerking overhouden. Het moet voor beide partijen voldoende opleveren. “De ondernemers willen vaak meer klanten, dus naamsbekendheid. 10% korting geven aan PasHouders is voor de meesten goedkoper dan een advertentie in de krant. Een deel van de ondernemers doet zelf vrijwilligerswerk en/of wil graag op deze manier iets terugdoen voor alles wat vrijwilligers voor de maatschappij doen.
We geven de ondernemers een podium, door ze op te nemen in een makkelijk doorzoekbare tabel op onze website [www.sskw.nl/lijst-aanbieders-vrijwilligerspas-per-wijk] en op de papieren variant van die tabel. Bovendien zorgen we dit jaar voor opvallende ‘Wij doen mee’-stickers die zij op de voordeur kunnen plakken. Dat is een mooie blikvanger en een herinnering voor pashouders dat ze bij die winkel óók hun pas kunnen gebruiken.”

Nieuwe bedrijven welkom
Gedurende het afgelopen ‘pasjaar’ deden ongeveer 180 bedrijven en culturele instellingen mee. “Velen daarvan kunnen wij tot onze trouwe ondersteuners rekenen,” vervolgt Wever “zij doen al jaren mee en dat waarderen wij enorm. Daarnaast hebben we nieuwe aanwas nodig, omdat ondernemers met pensioen of failliet gaan of niet meer mee doen omdat de pas bij hen weinig wordt gebruikt.”

Meedoen
Deelname aan de VrijwilligersPas is voor bedrijven en instellingen gratis. Het kost hen alleen de korting die zij geven aan PasHouders. Voor meer informatie over de pas of hoe mee te doen, stuur een mail naar anja@vrijwilligershuisdrechtsteden.nl of bel naar telefoonnummer 078-2000223.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.