De Stem: ,,Bijna tijd voor een feestje: Stadspolders wordt veertig jaar

05 juni 2018
De Stem: ,,Bijna tijd voor een feestje: Stadspolders wordt veertig jaar

DORDRECHT Bijna tijd voor een feestje. De wijk Stadspolders wordt veertig jaar. Zo opent de Stem van Dordt op woensdag 6 juni de krant. De eerste paal voor de nieuwe wijk de Stadspolders werd officieel op woensdag 17 december 1980 geslagen.


Het nieuwe college van burgemeester en wethouders heeft de mijlpaal reeds ontdekt. In het zogeheten coalitie akkoord  - afgesloten tussen Beter voor Dordt (BVD), VVD, CDA en ChristenUnie/SGP,  heeft de historie van de Stadspolder aandacht gekregen in het jaar 2020 wanneer Dordrecht 800 jaar stadsgeschiedenis kan vieren en herdenken

De tekst in het gemeentelijke stuk luidt: ,,Bovendien vieren we de verjaardag van de stad niet alleen in het centrum, maar nadrukkelijk ook in alle wijken, met aandacht voor historische wijkmomenten, waaronder 40 jaar Stadspolders. Iedereen die wil en kan, mag bijdragen."

I

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.