KinderBachdag, nieuw in het Bachfestival

01 augustus 2016
KinderBachdag, nieuw in het Bachfestival

DORDRECHT - Drie maal is scheepsrecht met poppentheater, muziekbonbons en zeemeerminnen. Op woensdag 21 september presenteert Bachfestival Dordrecht voor het eerst een Kinderbachdag in het negen dagen durende Bachfestival. Kinderen kunnen op een laagdrempelige manier kennis maken met de componist van wie de muziek de kern is van het festival.

De Kinderbachdag bestaat uit een wandelroute met drie voorstellingen. Gezamenlijk met hun begeleider(s) lopen de kinderen de voorstellingsroute dwars door de mooie historische binnenstad van Dordrecht. De route is met rode linten gemarkeerd. Je start bij het poppentheater van Damiet van Dalsum waar je meegenomen wordt in een onderwater verhaal vol heimwee en vriendschap. In Museum Huis van Gijn krijg je vervolgens limonade, een leuke kinderrondleiding én maak je zelf een muziekbonbon die, als je hem op eet, muziek maakt! Als laatste gaan we naar de verliefde zeemeerminnen in de Buiten Walevest. Net als alle zeemeerminnen willen deze twee ook dolgraag mensenbenen. Alleen een kus van de mooie prins kan deze wens vervullen; zal het ze lukken? Na de voorstelling mag je met de zingende (sopranen) zeemeerminnen op de foto. In elk programma zit een vleugje Bach.

Marieke Grotenhuis over de Kinderbachdag: "Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het luisteren naar concerten en het zien van muziektheater)voorstellingen. Kinderen zijn onze toekomst, laat ze zo vroeg mogelijk in aanraking komen met kunst in de breedste zin van het woord. Hun fantasie is zo rijk en puur, ieder verhaal of iedere compositie slaat een eigen weg in en gaat mee in de ontwikkeling van het creatief brein. Ook hier kan de componist J.S. Bach een steentje aan bijdragen. Met gemak passen de drie gezelschappen de muziek van Bach in hun eigen projecten. Op een speelse manier komen de kinderen langs drie locaties waar ze naar Bach luisteren, kijken en zelfs proeven."

De voorstelling – waarvan er twee uitvoeringen zijn - is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar oud (onder begeleiding van een ouder). Er is plaats voor 30 kinderen (incl. begeleider) per uitvoering. De uitvoeringen starten om 14.00 en 15.00 uur en duren 2 uur.

Meer informatie over de KinderBachdag vind je op de website van het festival www.bachfestivaldordrecht.nl

Over Bachfestival
Negen dagen lang komt de rijke wereld van Johann Sebastian Bach (1685-1750) tot leven in vele concerten op binnen- en buitenlocaties in de historische binnenstad van Dordrecht en in de Drechtsteden. Deze festival editie schakelt soepel van traditie en herkenning naar vernieuwing en verrassing met steeds de rijke muziek van Johann Sebastian Bach als uitgangspunt.

Dit jaar staan oude en hedendaagse muziek evenredig naast elkaar. Naast het klassieke Bachrepertoire door o.a. The Amsterdam Baroque Orchestra (met Liza Ferschtman), Sette Voci, Harmonie Universelle en het Tulipa Consort met Johannette Zomer, kunnen we met trots zeggen dat er drie nieuwe composities in première gaan en maken gerenommeerde musici en ensembles als o.a. Lunatree, Bart Schneemann, Lucia Swarts, BRISK en Hannes Minnaar een mooie verbinding van nieuwe naar oude muziek. Het thema Waterwerken klinkt in vrijwel alle programma’s door. Water is zeer kenmerkend voor de regio en door de eeuwen heen een belangrijke inspiratiebron voor componisten geweest. Kom en geniet ook van de muzikale, historische wandelingen en de muzikale literaire vaarroute door de binnenstad.

Een zinderend festival door fantastische musici op prachtige locaties.

Foto: De Zeemeerminnen met programma ‘zoek de prins’ (Foto @ Marije Broeksma)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.