Gratis Bach-concerten in de binnenstad van Dordt tijdens Happy Bachdag

10 maart 2017
Gratis Bach-concerten in de binnenstad van Dordt tijdens Happy Bachdag

DORDRECHT - Op 21 maart, de eerste dag van de lente, viert Bachfestival Dordrecht de 332 ste verjaardag van de componist J.S. Bach (1685-1750).  Op diverse locaties in de binnenstad zullen diverse concerten worden gegeven. De vijfde editie van het Bachfestival vindt plaats van donderdag14 juni tot en met 24 juni 2018.

Om Bachs verjaardag te vieren organiseert het Bachfestival Dordrecht in navolging en in samenwerking met de landelijke radiozender 24classics voor de liefhebbers op 21 maart in Dordrecht al een festivalvoorproefje onder de naam ‘Happy Bachdag’. Ook in andere Nederlandse steden zoals Groningen, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam, wordt Happy Bachdag gevierd. Zie ook www.24classics.com/bachdag.

Gratis Bach concerten 
Op deze Happy Bachdag worden om 12.30 uur, 16.00 uur en 17.00 uur vrij toegankelijke concertjes van 20 minuten gegeven op diverse locaties in de binnenstad van Dordrecht. De mini-concertjes worden gegeven door een nieuwe generatie spelers waaronder Nicolae Stiuca (accordeon), Minou Hendriksen (harp), Emma Warmelink en Wilma de Bruijn (cello) en Elisa Tavenier (altviool).

Deelnemende locaties zijn de Rabobank, Centrale Bibliotheek, het Nationaal Onderwijsmuseum, het Dordrechts Museum, Museum Huis van Gijn, de Hema op het Bagijnhof, Restaurant Post, het Stadskantoor, Dordrecht Klassiek en Lucienne van der Lans Atelier. U hoeft niet te reserveren voor de concerten, de organisatie vindt het wel fijn als u aangeeft dat u komt (info@bachfestivaldordrecht.nl)

De HappyBachdag is heel de dag te volgen op social media van Happybachdag (@happy bachdag) en Bachfestival Dordrecht (@bachfestival078).

PROGRAMMA BINNENSTAD DORDRECHT
12.30 – 12.50 uur
Rabobank Wilgenbos (Wilgenbos 1) - musici: Emma Warmelink & Wilma de Bruijn (cello)
Centrale Stadsbibliotheek Dordrecht (Groenmarkt 153) – musicus: Nicolae Stiuca (accordeon)
16.00 – 16.20 uur
Nationaal Onderwijsmuseum (Burgemeester de Raadtsingel 97)– musicus: Nicolae Stiuca (accordeon)
Dordrechts Museum (Museumstraat 40) - musicus: Minou Hendriksen – den Hals (harp) Lucienne van der Lans Atelier (Voorstraat 13) - musici: Emma Warmelink & Wilma de Bruijn (cello)
Museum Huis van Gijn (Nieuwe haven 30) - musicus: Elisa Tavenier (altviool)
17.00 – 17.20 uur
Hema (Bagijnhof 15) - musicus: Minou Hendriksen – den Hals (harp)
Restaurant Post (Johan de Wittstraat 128) - musicus: Nicolae Stiuca (accordeon)
Gemeentehuis Dordrecht (Spuiboulevard 300) - musici: Emma Warmelink & Wilma de Bruijn (cello)
Dordrecht Klassiek (Voorstraat 435) - musicus: Elisa Tavenier (altviool)

PROGRAMMA’S MUSICI
Emma Warmelink & Wilma de Bruijn op cello Drie inventies uit 15 inventies BWV 772-786 Een selectie delen uit de cellosuites in d kl en C gr.
Nicolae Stiuca op accordeon J.S. Bach: Franse suite No. 1 D kl. BWV 812 En A. Arkhipovskiy: Cinderella
Minou Hendriksen-den Hals op Harp Prelude no.1 C gr. van J.S. Bach (BWV 846) Menuet, Menuet 1 en menuet 2 uit het Notebook voor zijn echtgenote Anna Magdalena Bach (anh 114, 115 e 116)
Sarabande (uit Violin Partita no 1) van J.S. Bach (BWV 1002)
Allegro uit de Sonate pour harpe van de zoon van Bach, C.P.E. Bach. (Wq. 139)
Toegift: Jesu, joy of man's desiring van J.S. Bach. (BWV 147)
Elisa Tavenier op altviool
o.a. delen uit Bach Solo suite 4 voor cello in Es groot BWV 1010 Bach Solo suite 2 voor cello in d klein BWV 1008 Kurtag Signs Games and Messages voor Altviool Solo Reger Solo suite voor altviool nummer 1 in g klein op 131d

Het complete programma kunt u ook vinden op onze Facebookpagina en op www.bachfestivaldordrecht.nl.

Bachfestival Dordrecht & Drechtsteden
Het Bachfestival Dordrecht & Drechtsteden staat in 2018 in het teken van Licht. In 2018 begint het festival met een Drechtsteden Bach Driedaagse en strijkt daarna neer in Festivalhart Dordrecht waar de activiteiten en concerten op loopafstand plaatsvinden. De programmeringslijnen met o.a. high lights, green lights en high fives blijven bestaan. Naast concerten met absolute oude-muziek-top-musici, jong talent en nieuwe innovatieve gezelschappen zijn er speciale thema dagen als de Strijkersdag en de Kinderbachdag. Ook is er weer genoeg te leren in de Hungry Brains serie met masterclasses, conversaties en workshops. In 2018 werkt het festival voor het eerst met een ‘artists in residence’.  Houd ons dus in de gaten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.