Pand Admiraalsplein gesloten vanwege vondst hennepplantage

15 juni 2018
Pand Admiraalsplein gesloten vanwege vondst hennepplantage

DORDRECHT - Tijdens een controle is een hennepkwekerij aangetroffen in de woning aan het Admiraalsplein 434 in Dordrecht. De politie trof een professioneel ingerichte hennepkwekerij aan, verdeeld over meerdere ruimten. De gehele kwekerij met 330 hennepplanten, is direct geruimd. Het pand is gesloten van woensdag 13 juni tot woensdag 13 september 2018.

Burgemeester Kolff wil met de sluiting van panden waar een hennepplantage wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden. Ook de verhuurder heeft de verplichting zich op de hoogte te stellen van wat er speelt in het pand.

Verzwarende omstandigheden
Als voor de eerste keer softdrugs in een woning worden aangetroffen volgt in de meeste gevallen een waarschuwing. Echter, omdat de woning al in 2017 voor drie maanden gesloten is geweest vanwege illegale prostitutie in het pand, is sprake van bijzondere verzwarende omstandigheden. Op grond hiervan heeft de burgemeester besloten de waarschuwing over te slaan en het pand direct te sluiten. Vanwege de omvang van de kwekerij, het professionele karakter en de voorgeschiedenis van de woning in verband met illegale prostitutie, wordt het pand voor 3 maanden gesloten.

De eigenaar van het pand is inmiddels geïnformeerd over het besluit van sluiting. Sluiting van het pand heeft plaatsgevonden op woensdag 13 juni 2018.

Prioriteit
De aanpak van productie en handel in verdovende middelen heeft grote prioriteit. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat het leidt tot een grotere meldingsbereidheid.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.