Boek over 200 jaar Dickes in Dordrecht komt op 17 april uit

02 april 2018
Boek over 200 jaar Dickes in Dordrecht komt op 17 april uit

DORDRECHT - De familie Dicke woont tweehonderd jaar in Dordrecht. Het unieke is, dat zij de enige familie zijn , die voor twee ereburgers in de stad heeft gezorgd: oud-wethouder Dicke en zijn zoon Otto Dicke, Daarvan is Otto ook in de openbare ruimte vernoemd met het Otto Dicke plein nabij de fast ferry.

De VVV kondigt op de eigen website het boek dat bepaalde aspecten van de Dordtse geschiedenis laat zien, alvast aan:

17 april 21.00 uur: Uitreiking jaarboek ‘Dicke in Dordt (Een ondernemende familie 19de en 20ste eeuw)’
De Vereniging Oud-Dordrecht heeft in het kader van de ‘Vier zonen van Dordrecht’ haar jaarboek 2018 gewijd aan de familie Dicke waar uiteraard ook aandacht is voor Otto Dicke.


Alle aspecten van de familiegeschiedenis komen in het jaarboek aan bod, in de hoofdstukken: bedrijf, kerk, politiek, WOII, kunst, architectuur en muziek.

Dit verhaal is daarmee een ‘kapstok’ voor bepaalde aspecten van de Dordtse geschiedenis van de laatste twee eeuwen: hoe werkten plaatselijke ontwikkelingen uit in het dagelijks bestaan van een familie.

Plaats: Trinitatiskapel
Adres: Vriesestraat 20-22
Tijd: 17 april, inloop 20.45, aanvang 21.00, einde 22.00

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.