Sportraad en wethouder willen doorpakken

05 juli 2018 door Hennie van der Zouw
Sportraad en wethouder willen doorpakken

DORDRECHT - Een nieuw college. Een nieuwe wethouder Sport. Een nieuw gezicht aan de overkant van de tafel voor de Dordtse sportraad. Waar Rinette Reynvaan sport de laatste 8 jaar in haar portefeuille had, is wethouder Marco Stam nu de nieuwe eindverantwoordelijke voor sport in Dordrecht.

De sportraad Dordrecht maakte onlangs kennis met de nieuwe wethouder en dat stemde tot positiviteit. "We zijn nu ruim anderhalf jaar aan de slag als sportraad en hebben inmiddels zeven adviezen uitgebracht", vertelt voorzitter Leen van der Klis over het bewandelde pad. "Samen met de nieuwe wethouder hebben we de teneur van onze adviezen besproken en die blijkt in lijn te liggen met zijn visie over de ontwikkeling van sport in Dordrecht. Deze wethouder wil meer de regie nemen en doorpakken.

Hij heeft toegezegd ons daar als adviesorgaan nadrukkelijk bij te betrekken."

De komende periode zal het, bij de gemeente, vooral in het teken staan van de verdere realisatie van de sportparkenvisie, in het bijzonder "de Paraplu"/sportpark Schenkeldijk en sportpark Krommedijk. De sportraad stuurt er op aan om per sportpark verder te kijken. "Wij zetten hoog in op multifunctioneel gebruik van alle sportparken. Zo komen niet alleen georganiseerde sporters aan hun trekken, maar is er ook plek voor ongeorganiseerde sporten, scholen en wijkbewoners. De (sport)parken in onze stad zijn daar nu nog niet klaar voor, terwijl de kansen er wel liggen. Daar moet uiteindelijk ook geld en energie voor vrij komen", schetst Leen de huidige staat van de sportinfrastructuur.

"De sportraad is actief betrokken bij een aantal initiatieven om de sportparken toekomstbestendig te maken. Als het nodig is trekken we er zelf ook op uit. Zo hebben we een aantal sportparken zelf geïnventariseerd en trekken we mede de kar om sportpark Reeweg als pilot multifunctioneel in te richten."

De sportraad lanceert nu ook haar eigen website om alle betrokkenen, maar ook om inwoners van Dordrecht te informeren en te enthousiasmeren. Alle uitgebrachte adviezen zijn er terug te vinden. Daarnaast kan men zich inschrijven voor een nieuwsbrief en is er een Facebook-pagina in het leven geroepen. "We willen meer zichtbaar zijn - dan tot nu toe - in wat we doen en wat we kunnen betekenen voor sport in de stad. We hopen door onze berichtgeving ook dat we meer betrokkenheid creëren en de initiatieven breder gesteund worden."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.