Open Sneldamkampioenschap van Dordrecht gewonnen door Jean-Marc Ndjofang

09 juli 2018 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Het 16e Open sneldamkampioenschap van Dordrecht is gewonnen door Internationaal GrootMeester Jean-Marc Ndjofang uit Kameroen, die 21 punten behaalde. Na twaalf ronden Zwitsers bleef hij de andere GMI Bassirou Ba uit Senegal één punt voor. Anton van Berkel uit Tilburg tikte als derde aan met 19 punten. De Dordtse topper Arie van de Weteringh kwam deze editie met 17 punten niet verder dan een zesde plaats en moest alleen het hoofd buigen voor beide GMI’s.

In de B-categorie eindigden Fons Huijbreghts uit Breda, Marcel van der Most uit Alblasserdam en Johan Top uit Ede allen op 14 punten. De weerstandspunten bezorgde Huijbreghts de titel.
In de C-categorie eindigden maar liefst zes deelnemers met 12 punten, waardoor ook hier de weerstandspunten de beslissing moest brengen. Kampioen werd Remco Korteland uit Alblasserdam die veruit de meeste WP bezat.

Tweede werd Marlon Mangroe uit Rotterdam en Dordtenaar Bert Baars kreeg de derde prijs uitgereikt. Bram Cysouw uit Barneveld, Dordtenaar Lauw Dingemans en Nico Stuurstraat uit Strijen vielen net buiten het podium.

Bij de Pupillen ging de titel naar Casper Derks uit Dongen. De Dordtse Emilie Schop bleef haar plaats- en clubgenoot Kerim Sahin royaal voor en werd tweede.
Yuri Derks uit Dongen werd kampioen bij de Welpen met een fraaie score van 11 punten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.