Familiedag Stichting Europa Kinderhulp in speeltuin Zeehavenkwartier

19 juli 2018 door Hennie van der Zouw
Familiedag Stichting Europa Kinderhulp in speeltuin Zeehavenkwartier

DORDRECHT - Stichting Europa Kinderhulp, bekend van de jaarlijkse vakantiereizen voor kansarme, kwetsbare kinderen uit binnen- en buitenland, houdt vrijdag 27 juli een familiedag in speeltuin Zeehavenkwartier in Dordrecht. Daar worden die dag zo’n 150 tot 200 mensen verwacht. De kinderen, variërend in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, zijn vooral afkomstig uit Hannover en Parijs.

Ans Dekker, woordvoeder van de Stichting in Zuid-Holland, zegt voor het Zeehavenkwartier te hebben gekozen vanwege de enorme verscheidenheid aan attracties. ‘Speelapparaten, knutselen, zwemmen.

Dit is voor onze kinderen en hun vakantieouders echt een geweldig dagje uit. De jaarlijkse familiedag is voor vakantieouders – gezinnen die zich belangeloos voor de kinderen inzetten – bovendien een mooie gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Vaak komen broertjes en zusjes of vriendjes en vriendinnetjes elkaar die dag weer tegen’.

Aan het evenement wordt ook deelgenomen door vrijwilligers van de stichting, afdeling Zuid-Holland. Zij zijn erbij om kinderen en vakantieouders te begeleiden. De familiedag in het Zeehavenkwartier begint om 9.45 uur en is om ongeveer 4 uur afgelopen.

Europa Kinderhulp biedt deze zomer aan zo’n 850 kinderen een korte vakantie van ruim twee weken bij een Nederlands vakantiegezin. De organisatie, opgericht in 1961, werkt daarbij nauw samen met o.a. sociale diensten, het Rode Kruis, Leger des Heils en Humanitas. Het evenement in Dordrecht wordt mede mogelijk gemaakt door sponsors.

Europa Kinderhulp is een vrijwilligersorganisatie (250 medewerkers) en kan in de uitvoering van haar activiteiten nog altijd nieuwe vakantieouders en medewerkers gebruiken. Meer informatie daarover kunt u vinden op de website: www.europakinderhulp.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.