Eerste particuliere zonnepark van Dordrecht klaar

23 juli 2018 door Hennie van der Zouw
Eerste particuliere zonnepark van Dordrecht klaar

DORDRECHT - Het eerste zonnepark van burgercoöperatie Drechtse Energie is volledig aangelegd. Daarmee is het eerste particuliere zonnepark van Dordrecht een feit. Met 626 zonnepanelen wekt het park energie op voor zo'n 60 huishoudens.

De panelen liggen op het platte dak van Sportgebouw Sport+ op het Leerpark aan de Maria Montessorilaan in Dordrecht. Een tweede park (264 panelen) wordt gerealiseerd op het dak van het gemeentelijk Stadsdepot op industrieterrein Kil III.  Als dat werk klaar is, bestaan de parken uit totaal 890 zonnepanelen.

De eerste particuliere zonneparken zijn mogelijk door een samenwerking van Drechtse Stromen en van 90 leden van Drechtse Energie die geïnvesteerd hebben in de panelen. De gemeente Dordrecht stelt beide daken beschikbaar.

De huidige projecten zijn overschreven, maar het is de verwachting dat er binnenkort nog een locatie beschikbaar komt waarbij burgers kunnen investeren in zonnepanelen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.