Woning aan de Keplerweg gesloten om vondst hennepplantage

25 juli 2018 door Hennie van der Zouw
Woning aan de Keplerweg gesloten om vondst hennepplantage

DORDRECHT - De burgemeester van Dordrecht heeft een woning aan de Keplerweg 31b voor drie maanden gesloten omdat er een hennepkwekerij is aangetroffen. Het pand wordt gesloten van dinsdag 24 juli tot dinsdag 23 oktober 2018.

Tijdens een controle in mei trof de politie een professioneel ingerichte hennepkwekerij aan, verdeeld over meerdere ruimten. De gehele kwekerij met 270 hennepplanten is direct geruimd. Bovendien is 2 kilogram gedroogde hennep aangetroffen. Aanvankelijk wilde de burgemeester de woning al in juni sluiten. Omdat de eigenaar naar de rechtbank stapte, is de sluiting uitgesteld. Nu de rechter het verzoek van de eigenaar heeft afgewezen, gaat de sluiting alsnog door.

Waarschuwing
De burgemeester wil met de sluiting van panden waar een hennepplantage wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden. Als voor de eerste keer softdrugs in een woning worden aangetroffen volgt in de meeste gevallen een waarschuwing. Echter bij bijzondere verzwarende omstandigheden kan de burgemeester deze waarschuwing overslaan en direct over gaan tot sluiting van het pand. Dat is nu het geval: vanwege de omvang van de kwekerij, het professionele karakter, het feit dat de woning onbewoond was en de aanwijzingen dat er eerdere oogsten waren, wordt het pand voor 3 maanden gesloten. Daarnaast is sprake van diefstal van elektriciteit. 

Signaal
Het aanpakken de productie en handel in verdovende middelen heeft grote prioriteit. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat het leidt tot een grotere meldingsbereidheid.  
De eigenaar van de woning heeft medewerking verleend aan de sluiting.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.