Geslaagde MTB marathon Cycle for Hope opbrengst 30000 euro

05 april 2016
Geslaagde MTB marathon Cycle for Hope opbrengst 30000 euro

DORDRECHT - 70 mountainbikers crosten afgelopen weekend dag en nacht door de Veluwse bossen. Zij namen deel aan de MTB-Marathon van Cycle for Hope. Met hun prestatie fietsten ze een kleine 30.000 euro bij elkaar voor Stichting De Hoop.

Vermoeid en onder de modder kwamen de deelnemers van de MTB-Marathon zaterdagavond over de finish. En dat na urenlang bikkelen in de Veluwse bossen: 6, 12 of zelfs 24 uur lang. De eerste fietsers vertrokken al op vrijdagavond. Eén van de deelnemers hijgt na bij de finish. “Het was een pittige tocht, met een paar steile klimmen. Na heel wat uurtjes ga je dan wel de grenzen van je lichaam bereiken. Maar dan helpt het als je weet waarvoor je fietst!”

De mountainbikers haalden samen een kleine 30.000 euro op voor het werk van De Hoop. Deze stichting biedt hulp bij verslaving en psychische problemen, op verschillende locaties in heel Nederland. Het evenement vond plaats op het terrein van ‘Horeb’ in Beekbergen, een locatie van De Hoop. Zo ervoeren fietsers direct de impact van hun inspanning.

Cycle for Hope
De MTB-marathon maakt deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope, dat in 2016 vijf jaar bestaat. Cycle for Hope organiseert ook het Rondje Nederland; 1200 kilometer racefietsen in 48 uur. Deze ronde finisht tegelijk met de Toertocht in omgeving Dordrecht, op 25 juni. Inschrijven is nog steeds mogelijk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.