Achtenveertig uur wielrennen rond Nederland met Cycle for Hope

19 juni 2017
Achtenveertig uur wielrennen rond Nederland met Cycle for Hope

DORDRECHT – Deze week is het zover: dan fietsen ruim tweehonderd deelnemers heel Nederland rond tijdens de zesde editie van Cycle for Hope. Zij leggen de 1200 kilometer in slechts 48 uur af, in teamestafette. Hiermee halen zij geld op voor Stichting De Hoop, die hulp biedt bij verslaving en psychische problemen. De estafette teams vertrekken op 22 juni uit Dordrecht en komen 24 juni over de finish in Dordrecht. Op dezelfde dag fietsen zo’n 100 deelnemers de Toertocht in omgeving Dordrecht, voor hetzelfde doel.

Cycle for Hope draagt dit jaar het nieuwe motto: samen tegen verslaving. Het afzien op de fiets staat symbool voor het proces dat cliënten van Stichting De Hoop doormaken in hun strijd voor een nieuw leven. Dat ervaren ook de deelnemers. Teamlid Ferdinand van den Bosch: “In mijn werk ontmoet ik mensen die verslaafd zijn of psychische problemen hebben. Ik ben diep onder de indruk van het lijden dat hen overkomt, de weg die ze moeten afleggen en de wilskracht om verslaving te overwinnen. Wat is het mooi om je voor dit werk in te mogen zetten! Samen zetten we de schouders eronder en gaan we op weg naar het doel: vrij van verslaving en vrij van psychische problemen.”

Finish op de ‘Dag van Hoop’
Wie de fietsers wil toejuichen, is van harte welkom bij de finish op zaterdag 24 juni vanaf 15:00 uur. De Cycle for Hope finish is de afsluiter van de Week van Hoop bij Stichting De Hoop (Provincialeweg 70, Dordrecht).

Volg de fietsers live Tijdens hun tocht is de voortgang van de teams live te volgen via www.cycleforhope.nl/live. Rondje Nederland maakt deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope. Op 24 juni is ook de Toertocht, met afstanden van 80 tot 200 kilometer in omgeving Dordrecht.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.