Rrrollend deze zomer wél in Dordrecht

23 juli 2018
Rrrollend deze zomer wél in Dordrecht

DORDRECHT - Na twee eerdere succesvolle edities in 2015 en 2016, was er vorig jaar helaas te slecht weer voorspeld om foodtruckfestival Rrrollend door te laten gaan aan het Otto Dickeplein. Dit jaar is het foodtruckevent niet in september, maar in het laatste weekend van juli, wat hopelijk de kans op beter weer zal verhogen. Naast een hoop lekker eten zullen er tal van andere gezellige activiteiten te ondernemen zijn voor jong en oud.

Nieuwe poging

Het had een gezellige en smakelijke afsluiting van de zomer moeten worden, maar helaas ging de Dordtse versie van het foodtruckfestival Rrrollend in 2017 niet door. Slechte weersvoorspellingen deden de organisatie ertoe besluiten het evenement vorig jaar te annuleren. De zware regenval in combinatie met de harde wind en lage temperaturen zouden niet leuk zijn voor zowel bezoeker als foodtrucker, zo viel op de Facebook-eventpagina van het festival te lezen. De teleurstelling was groot, afgaande op de reacties die onder het droevige bericht geplaatst werden. Dit jaar is Rrrollend terug op het Otto Dickeplein en wel op 27 t/m 29 juli; vooralsnog zien de weersvoorspellingen er voorspoedig uit.

Rrrollend 2018

Dit jaar kan er onder andere genoten worden van verse quesadilla’s, speciaalbieren, eendenburgers en chocola. Ook wordt er weer het nodige vermaak voor de kleintjes georganiseerd in de vorm van knutselen, schminken en kindertheater. Entertainment voor de volwassenen zal naast heerlijk eten en drinken bestaan uit verschillende bandjes en dj’s. De entree voor het festival is gratis en bij de foodtrucks en bars kan alleen met een pinpas worden betaald. Rrrollend is trouwens niet het enige foodtruckevent dat Dordrecht aandoet deze zomer; in het hemelvaartweekend kon er al genoten worden van Lepeltje Lepeltje.

Zelf een foodtruck beginnen?

Zin gekregen om zelf een foodtruck te beginnen en wraps, hamburgers of dim sum te verkopen? Dan zijn er een paar aandachtspunten om in het achterhoofd te houden. Natuurlijk is het kopen van een geschikte truck een goed begin, maar er is meer nodig, zoals een sterk en origineel product dat zich onderscheidt van de concurrentie. Zorg dat de kwaliteit van het eten de hele dag door gewaarborgd kan blijven. Ga voor duurzaam en zorg dat naast het eten en drinken ook het bestek en de kartonnen bekers – o.a. te bestellen bij deze online aanbieder – zo milieuvriendelijk mogelijk worden geproduceerd. Bedenk dat het runnen van een foodtruck hard werken is, maar uiteraard krijg je er ook een hoop voldoening en gezelligheid voor terug.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.