Groeiende belangstelling in het land voor honderdste geboortedag van Dordtse dichter C.Buddingh'

06 augustus 2018
Groeiende belangstelling in het land voor honderdste geboortedag van Dordtse dichter C.Buddingh'

DORDRECHT - Voor de honderdste geboortedag - dinsdag 7 augustus - is een groeiende belangstelling ook buiten Dordrecht. Biograaf Wim Huijzer  vertelt om tien voor zes in de ochtend op radio 1 over Buddingh. Om half zeven is hij daarna te horen op radio Rijnmond. Radio 4 besteedt aandacht aan de betekenis van de dichter/schrijver om kwart over acht.

Buddingh' staat ook in de belangstelling als een van de vier zonen van Dordrecht die 1918 als geboortejaar delen.  Ton Delemarre, eens de secretaris van de gemeentelijke culturele raad, kreeg veel bijval voor zijn plan om Buddingh' en illustrator Otto Dicke samen in een beeld te vangen op het Otto Dickeplein. AD De Dordtenaar besteedde er maandag aandacht aan. Ook RETV Rijnmond en RTV Dordrecht brachten het idee van Ton in beeld.

Delemarre zal ook spreken dinsdagavond 7 augustus op de Buddingh' bijeenkomst in de bibliotheek aan de Groenmarkt.  ,,Het is prachtig dat Ton, als man die al zo'n grote betekenis heeft voor de geschiedenis van Dordrecht, zich nu inzet voor het Buddingh'/Dicke beeld", zo zegt Hans Berrevoets als voorzitter van het Buddingh' genootschap.

Op de bijeenkomst in de bieb zal ook biograaf Wim Huijzer spreken over de betekenis van Buddingh', die 33 jaar na zijn overlijden nog een grote bekendheid geniet. Om zijn geboortedag te vieren,  zal worden begonnen met een stuk Buddingh' taart in de bibliotheek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.