Directeur Dordrechts Museum benoemd tot voorzitter selectiecommissie expositie Van Letter tot Leven

06 augustus 2018 door Hennie van der Zouw
Directeur Dordrechts Museum benoemd tot voorzitter selectiecommissie expositie Van Letter tot Leven

DORDRECHT - Peter Schoon, directeur van het Dordrechts Museum, is benoemd tot voorzitter van de commissie die de ingezonden werken beoordeelt voor de landelijke expositie Van Letter tot Leven.

Deze wordt georganiseerd door het Platform Kerk en Kunst. De  expositie is van 26 oktober tot en met 24 november in de Wilhelminakerk in Dordrecht.

Aanleiding is dat het dit najaar precies 400 jaar geleden is dat de Synode van Dordrecht begon. Het thema verwijst naar de besluiten die tijdens de Synode werden genomen, zoals de vertaling van de Bijbel in het Nederlands.
Hedendaagse kunstenaars worden uitgenodigd, net zoals in 1618 en 1619, om werk te maken naar aanleiding van de historische kerkvergadering in de oudste stad van Holland aansluitend op het thema Van Letter tot Leven
.
De landelijke stichting Platform Kerk en Kunst - die eerder symposia in Doorn, Amsterdam en Culemborg organiseerde en exposities in Apeldoorn en Zwolle - vindt Dordrecht om meerdere redenen een logische plek voor de derde expositie.

”De verbeelding door kunstenaars past bij de historie van de Dordtse Synode. Toen in 1618-1619 gaf het stadsbestuur van Dordrecht opdracht aan kunstenaars om aan het werk te gaan. In de Grote kerk is een informatiepaneel te vinden dat daarnaar verwijst",aldus voorzitter Roel Ottow van Platform Kerk en Kunst.
Ds. Michiel de Zeeuw van de Wilhelminakerk vult aan: “Daarom vinden wij het zo waardevol dat directeur Peter Schoon van het museum door zijn betrokkenheid bij de selectie voor de expositie Van Letter tot Leven de verbeelding van toen en nu bij elkaar brengt. Het thema geeft immers anno 2018 ruimte aan vele kleurrijke, beeldende interpretaties".

Peter Schoon is vereerd met dit voorzitterschap: "Ik ben verheugd dat ik op deze manier betrokken kan zijn bij dit mooie project" 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.