Ben Corino Dordtenaar van de week bij Stem van Dordt aan vooravond herdenking broers De Witt

14 augustus 2018
Ben Corino Dordtenaar van de week bij Stem van Dordt aan vooravond herdenking broers De Witt

DORDRECHT - Weekkrant de Stem van Dordt heeft radiomaker BEN CORINO van RTV Dordrecht deze week uitgeroepen tot Dordtenaar van de week.

Hij krijgt de ereplek in de krant aan de vooravond van de herdenking bij het standbeeld van de broers De Witt op de Visbrug. Op maandag 20 augustus staat dat beeld er honderd jaar en is er vanaf 19 uur een programma.

De geschiedenis van de broers heeft alles met Dordrecht te maken. Corino in de Stem: ,,Dordtenaren laten niet snel merken dat ze trots zijn op hun stad. Terwijl daar toch wel alle aanleiding voor is. Bijvoorbeeld bij Johan en Cornelis de Witt. Het waren in hun tijd invloedrijke mensen. Johan kan zelfs gezien worden als de enige president die het land heeft gehad. "Wij zijn de stad van De Witt. En dat is niet niks", vindt Corino.

Verder meldt de Stem van Dordt in het door Arco van der Lee geschreven artikel: ,,Johan en Cornelis de Witt hebben in de stad een prachtig standbeeld en sinds vorig jaar ook een herdenking. Maar wiens portret hangt er in de raadszaal? "Daar hangt niet het portret van Johan de Witt, maar van stadhouder Willen de derde, de latere koning Willem III van Engeland. De man die de moord niet voorkomen heeft. Een vreemde zaak", zegt Ben Corino.

Zijn radio programma elke zaterdag tussen 10 en 12 uur heet overigens Studio De Witt,

De Dordtenaar van de week als rubriek is bedacht door de vorig jaar oktober overleden journalist Piet de Meer. Hij beschouwde het als een wekelijks erepodium voor mensen, die zich inzetten voor stad en samenleving

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.