Ontwerp van vernieuwde Sterrenburgpark is af

16 augustus 2018
Ontwerp van vernieuwde Sterrenburgpark is af

DORDRECHT - Een tijdlang hebben tientallen Sterrenburgers (bewoners, ondernemers, professionals in zorg, welzijn, enzovoorts) zich gebogen over een facelift van het Sterrenburgpark. Alle ideeën zijn verwerkt in een ontwerp voor de nieuwe plek om te spelen en bewegen. Het resultaat ziet u op de tekening boven. De aanpassingen hebben betrekking op de waterspeelplaats met bijbehoren, maar ook het overige deel van het park zal een update krijgen. Het basketbalveld krijgt een opfrisbeurt en het groen wordt opgeschoond. De uitvoering staat nog voor dit jaar gepland.

Aasta de Vries van IBD (Ingenieursbureau Drechtsteden) maakte het uiteindelijke ontwerp. Dat is besproken met de Werkgroep Sterrenburgpark en andere betrokkenen.

Momenteel wordt gezocht naar meer geld om alle onderdelen van het plan uit te kunnen voeren. Er is geld genoeg voor de basis van het plan, zoals graafwerk, verbinding met het open water in het park - 'duikers', de aanleg van een grote heuvel en ingrepen in het groen, zoals een klimboom. Voor banken, een bbq-plaats en speelplekken worden nog financiën gezocht.

Meedoen
Sterrenburgers die mee willen doen, blijven welkom. Er is nog van alles nodig tijdens de aanleg, maar zeker ook daarna. Wil je meedoen? Laat het weten aan de Werkgroep Sterrenburgpark, een groep bewoners / ondernemers uit de wijk die zich inzet om er een succes van te maken. Mail de voorzitter van de werkgroep, Rob Roelofs: sterrenburgpark@hotmail.com. Hij kan je meer vertellen over de mogelijkheden om mee te doen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.