Lancering boekenclub voor meertalige gezinnen

28 augustus 2018 door Josette Huisman
Lancering boekenclub voor meertalige gezinnen

DORDRECHT - Op 4 september lanceren de Bibliotheek AanZet en Stichting Voorlezen de boekenclub Dordrecht leest voor. Deze boekenclub is voor (ouders van) kinderen die meertalig opgroeien. In Dordrecht groeien steeds meer kinderen meertalig op. Een belangrijke voorwaarde voor het leren van meerdere talen is het (voor)lezen in deze talen.

Via de gratis app Bksy is de online boekenkast van de boekenclub beschikbaar, met daarin anderstalige prentenboeken die kosteloos geleend kunnen worden. In Bibliotheek Crabbehof aan de Savorin Lohmanweg 110 is een ophaal- en inleverpunt én staan de boeken die AanZet via deze app uitleent. De Bibliotheek AanZet en Stichting Voorlezen hebben samen een nieuwe collectie prentenboeken aangeschaft in verschillende talen. Denk aan: Arabisch, Russisch, Spaans, Duits, Engels, Pools, Italiaans, Turks en Frans.

Natascha Salvo van de Bibliotheek AanZet: “We hopen dat veel mensen de app gaan gebruiken en niet alleen boeken lenen, maar ook hun eigen prentenboeken in een andere taal zullen delen via de boekenclub. Want voorgelezen worden is altijd leuk én belangrijk, in welke taal dat ook is.”

Van 4 t/m 7 september lanceren we de nieuwe boekenclub. Dat doen we door in Bibliotheek Crabbehof dagelijks voor te lezen van 14.30 – 15.30 uur door native speakers, uit een boek dat geleend kan worden via 'Dordrecht leest voor'. Wethouder Peter Heijkoop opent de boekenclub op woensdag 5 september om 14.30 uur, waarna hij de aanwezige kinderen voorleest. Alle informatie over de boeken lenen en uitlenen is te vinden op www.dordrechtleestvoor.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.