Enkel nog reclamedrukwerk met een Ja|Ja-sticker

29 augustus 2018

DORDRECHT - D66 Dordrecht komt samen met GroenLinks met een initiatiefvoorstel om ook in Dordrecht de “Ja|Ja-sticker” te introduceren. Het doel hierachter is om afval maar ook zwerfvuil af te laten nemen en mensen bewuster te laten kiezen voor het ontvangen van papieren reclamedrukwerk.

Veel andere steden zijn Dordrecht inmiddels voorgegaan in een systeem waarbij de inwoner bewust moet kiezen om reclamedrukwerk te ontvangen. D66 Burgerraadslid Eelco de Vos: “Uit onderzoek blijkt dat minimaal zo’n 30% van het reclamedrukwerk ongezien in de prullenbak verdwijnt of bijvoorbeeld vaak rondom portieken van appartementen als zwerfafval eindigt. Al met al zorgt dit reclamedrukwerk voor een gigantische berg oud papier.

Daarbij komt dat steeds meer mensen de folders digitaal bekijken. Dat maakt dat wij liever zien dat mensen die de folders op papier willen lezen hier bewust voor kiezen dan dat de hele stad ze ongevraagd in de brievenbus krijgt.” Kitty Kruger, Raadslid van GroenLinks Dordrecht sluit zich volledig aan bij Eelco de Vos: “zwerfafval en onnodige papierverspilling is ons al jarenlang een doorn in het oog en de “Ja|Ja-sticker” is dan ook een logische stap.”

In Dordrecht ontvangt ieder huishouden nu standaard reclamedrukwerk en kun je zelf middels een “Nee|Ja” of “Nee|Nee” sticker aangeven geen reclamedrukwerk te willen ontvangen. Het voorstel gaat uit van een zogenaamd “Opt-in” systeem waarbij je standaard geen reclamedrukwerk zult ontvangen en specifiek kunt aangeven dit wel te willen ontvangen. Het voorstel zal specifiek gaan gelden voor reclamedrukwerk en niet voor Huis-aan-huisbladen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.