Vrijwilligerswerk in beeld, meedoen maakt gelukkig

05 september 2018 door Hennie van der Zouw
Vrijwilligerswerk in beeld, meedoen maakt gelukkig

DORDRECHT - Op 5 september heeft wethouder Peter Heijkoop de foto-exposite ‘Vrijwilligerswerk is overal’ in de hal van het Dordtse Stadskantoor aan de Spuiboulevard geopend. Hij deed dit samen met Ilse van Donkelaar van Voorleespret. Vrijwilligershuis Drechtsteden heeft de expositie georganiseerd om een klein inkijkje te geven in de diversiteit en breedte van vrijwilligerswerk. De expositie is de hele maand september te bewonderen.

De wethouder benadrukte het belang van de inzet van vrijwilligers. ‘Als alle vrijwilligers in de stad besluiten om een dagje geen vrijwilligerswerk te doen, is er echt een probleem. Het is goed om hun belangrijke werk onder de aandacht te brengen, bijvoorbeeld met deze expositie. Bovendien maakt meedoen echt gelukkig. Daar ben ik van overtuigd. Vrijwilligerswerk speelt hierbij een belangrijke rol.’

Band
Een van de foto’s bij de expositie is van Voorleespret, de organisatie waarvan Ilse van Donkelaar de drijvende kracht is. Voorleespret regelt onder andere dat vrijwilligers bij gezinnen thuis komen waar niet wordt voorgelezen. Ilse: ‘Je ziet vaak dat er een band ontstaat tussen de vrijwilliger en het gezin en dat is prachtig. Ik ben ook erg onder de indruk van het enthousiasme en de gedrevenheid van de vrijwilligers. Deze tentoonstelling is een goed initiatief.’

Boekje
De expositie sluit aan bij het boekje Vrijwilligerswerk is overal dat het Vrijwilligershuis in juni presenteerde tijdens de uitreiking van de VrijwilligersPassen. In dit boekje staan verhalen van vrijwilligers bij Dordt in Stoom, basisschool de Wereldwijzer, DordtYart, stichting ANDERS, Play it en de Swinhove groep. Het boekje is gratis af te halen bij het Vrijwilligershuis, Spuiweg 93 of bij de expositie.

De wijken in
Na september verhuist de expositie naar verschillende andere locaties in de stad. De maand oktober is de expositie in wijkcentrum De Admiraal, daarna volgt wijkcentrum De Nieuwe Stoof. Vrijwilligershuis Drechtsteden heeft een uitgebreide digitale vrijwilligersvacaturebank en biedt daarnaast ondersteuning aan (vrijwilligers)organisaties. Meer informatie is te vinden op www.vrijwilligershuisdrechtsteden.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.